Városfejlesztés – Aktuális Projektek

 

Ecseri út felszíni térrendezése

 

Az M3-as metróvonal déli szakaszának felújítása érintette az Ecseri úti metróállomást is, ahol a metrófelszín rekonstrukciójával az azt körülvevő tér és a területen lévő pavilonok újulnának meg.

A Ferencvárosi Önkormányzat képviselő-testületének 2021. szeptember 9-i ülésén meghozott 450/2021 (IX.9.) sz. és 451/2021, (IX.9.) sz. határozatok alapján az Önkormányzat új pavilonok, pavilonhelyek kialakításával szándékozik felújítani a teret. A pavilonok pontos számának és profiljának meghatározásához az Önkormányzat 2021.11.30-ig a József Attila-lakótelep és a MÁV-Aszódi lakótelep lakói körében kutatást végeztet. A 2021 novemberében végzett lakossági felmérés eredménye megnézhető itt.

A tervező kiválasztására Ferencváros Önkormányzata tájépítészeti tervpályázatot írt ki, melyen az I. díjat nyert Garten Stúdió Kft.-vel a Közbeszerzési Hatóság előzetes engedélyezését követően hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési indult. 2022. november 21-vel aláírásra került a tervezési szerződés. A végleges kiviteli terveket 2023. augusztusában szállította le a tervező, amelyet követően kiírásra került a kivitelezési közbeszerzés. Az eljárásban 5 ajánlat érkezett be, de valamennyi meghaladta a rendelkezésre álló fedezetet, a szükséges többletforrást pedig a Képviselő-testület nem biztosította.